Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Заради АЧС: Проверки на багажи и дезинфекция на коли на границата

Дезинфекцират се моторните превози средства, влизащи в България през граничния пункт в Силистра, заради африканска чума по свинете в Румъния, е решено на заседание на Областната епизоотичнта комисия в Силистра, съобщи БТА. 
 
 
Багажът на преминаващите хора през границата се проверява за хранителни продукти за собствена консумация и се забранява внасянето на хранителни продукти на територията на България от Румъния.
 
Кметовете и кметските наместници трябва да осигурят хора, които да съдействат на инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните за изпълнение на мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на африканската чума по свинете.
 
В Силистренско работят три големи свиневъдни комплекса. При инвентаризация в населените места са регистрирани и 498 обекта от типа „заден двор". В информационната система на Българската агенция по безопасност на храните ще бъдат въведени още обекти. Дирекцията по безопасност на храните работи с горските стопанства и ловно-рибарските дружества за спазване на указанията за отстрел на диви животни.
Вчера стана ясно още, че ще се постави и електропастир на границата с Румъния, която ще бъде от Дуранкулак до Силистра. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!