Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

484 кг/дка е средният добив от ечемик в Търговищко

484 кг от декар е средният добив от ечемик, прибрана от стопаните в Търговищко. Според данните на Областната дирекция „Земеделие“ (ОДЗ), цитирани от БТА, добивът е по-нисък от миналата година с близо 20 килограма. 
 
В петте общини на област Търговище са засети общо 38 213 декара с ечемик, като в сравнение с миналата година има лек спад. През миналата стопанства година там са били засети 41 753 декара с тази култура. 
 
Най-високи добиви от ечемик отчитат земеделските производители от община Търговище, които са прибрали средно по 510 кг от декар, допълни експертът в земеделската дирекция Драгомир Драгнев, цитиран от агенцията. 
 
Приключило е прибирането на 53 631 декара с рапицата при много среден добив - 214 кг/декар. В сравнение с миналата година – средният добив тогава е бил 341 кг/декар, посочват от ОДЗ. 
Основната причина за слабите добиви е безвалежният период за времето от Великден до Гергьовден, коментира Драгнев. По думите му липсата на влага се е отразила зле на развитието на културата и за формирането на добър добив.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!