Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Как набедено за опасно сирене спечели медал за качество?

Миналата седмица шотландецът Хъмфри Ерингтън спечели битката срещу Департамента за стандартизация на храните в Шотландия и Съвета на Южен Ланкашир, които бяха обявили сиренето му за опасно. Висш съдия постанови продуктите му за годни за консумация и отхвърли предишно решение на съда, което заповядваше унищожаването на една партида Lanark Blue и три партиди Corra Linn, съобщи вестник „Скотсмен".
 
 
Нещо повече. Същото това сирене Corra Linn – твърдо овче сирене от непастьоризирано мляко, спечели два златни медала на престижно международно изложение в Норвегия. „Непрекъснато водим спорове за качеството на нашата продукция и тези отличия от трета страна са фантастично признание за сиренето, което с труд произвеждаме всеки ден,“ радва се Селина Кеърнс, директор в компанията.
 
Но това не е първата битка на собственика Ерингтън с местните агенции за безопасност на храните. Преди две години друго негово сирене – Dunsyre Blue, беше набедено за заразено с Ешерихия коли, довеждайки до отравянето на жителка на Дънбартъншър. По-късно обвинението отпадна, след като Шотландската прокуратура не намери достатъчно доказателства да свърже продукта на Ерингтън със смъртта на младото момиче. А днес, журито на World Cheese Awards отличи със сребърен медал същото това сирене Dunsyre Blue. 
 
Случаят на шотландския производител твърде много напомня за историята с татул в спанака, в която попадна негов български колега. Нека припомним, че зеленчукопроизводителите у нас правят подписка в защита на Ивайло Малджански, за когото твърдят, че е умишлено наклеветен. 
 
БАБХ продължава с проверките.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!