Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Масово измиране на пчели в Турция

Асоциацията на пчеларите в Турция е обезпокоена от масовото измиране на пчели. За помощ тя вече се е обърнала към Министерство на земеделието и горите, пише изданието rusturkey.com.

Пчелари настояват за 40 лв. de minimis за пчелно семейство

По думите на председателя на асоциацията Зия Шахин, след сериозен анализ на ситуацията, специалистите са извели две причини за масовата гибел на насекомите-опрашители. Първата и основна са пестицидите, които особено често се използват от производителите на царевица. Втората причина са промените в климата и недостатъчно количество нектар.

„Ситуацията е много сериозна. Тази година загинаха огромно количество пчели. Пчеларите бият тревога. Очакваме от министерството помощ и адекватни мерки, за да бъде спряна прекомерната употреба на пестициди. По света използването им е забранено или ограничено, казва Шахин.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!