Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Германия отчете най-слабата реколта от картофи в новата си история

Реколтата от картофи в Германия е най-ниската от Обединението между ФРГ и ГДР през 1990 г., информира farmer.pl.

Британски фермери се отказват от картофите заради климата

Според доклади на Федералната статистическа служба (Destatis) реколтата от картофи след сухото лято на 2018 г. възлиза на едва 8,9 милиона тона. Това е почти 25% по-малко, отколкото през 2017 г.

Ключов район, в който се произвеждат картофи и който дава близо 47% от реколтата, е Долна Саксония. Следват Бавария (1,5 млн. тона) и Северен Рейн-Вестфалия (1,3 млн. тона).

Добивите през 2018 г. са много слаби. Това сочат сравнения със средните показатели за последните шест години. Тогава германските картофопроизводителите общо са произвеждали по 10,8 млн. тона картофи на година.

Последиците от лошата реколта се усещат и от потребителите. Цените на картофите са се увеличили с повече от 50% в резултат на сушата. Ако преди година картофите в малки разфасовки са стрували 55 евроцента, то сега цената им е около 84 евроцента.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!