Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Поляците искат облекчаване на режима за работниците от чужбина

Полските предприемачи се обърнаха към Министерство на труда на Полша с искане да бъдат променени правилата за наемане на чужденци на работа. От конфедерацията Lewiatan посочват, че до 2025 г. страната ще има нужда от допълнителни 1,5 милиона работници, информира Business Insider Polska.

Производител на боровинки: Трябва да тръгнем по холандския път

Според бизнеса процедурите трябва да бъдат облекчени, тъй като конкуренцията със съседните страни е неравностойна.

От Lewiatan показват, че полският пазар на труда не е единственият, който търси допълнителна работна ръка от чужбина. Германия отскоро се е превърнала в сериозна конкуренция и нейният пазар на труда ще стане още по-достъпен, отколкото преди.

Имайки предвид по-високите доходи на нашите западни съседи, това може да означава, че за Полша ще бъде още по-трудно набирането на кадри от страни извън ЕС. От 2020 г. в Германия ще се прилагат нови правила, регулиращи работата на хората извън Общността, казват още от Lewiatan.
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!