Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Селскостопански "шпионаж": китайци се опитаха да копират японски бикове

Японската порода вагю се цени в цял свят поради уникалното мраморно месо с особена структура. За да избегнат конкуренцията и да съхранят репутацията на качеството на този тип говеждо месо, властите в Япония прилагат строги мерки за предотвратяване на износа на бикове вагю или генетичен материал от тях, пише Meat-Inform.

Очаква се спад в производството на телешко и говеждо месо

Вагю – това са четири японски породи едър рогат добитък. За получаването на деликатесно месо за животните се полагат специални грижи. Прави им се масаж и се поят с бира.

Миналата година фермер от префектура Токусима продаде генетичен материал от бикове вагю на лице, което впоследствие се опита да го изнесе от Китай. И двамата нарушители на закона бяха задържани. Грозят ги до 3 години лишаване от свобода и глоба в размер до 1 млн. йени.

Проблемът с износа на генетичен материал не се изчерпва само с желанието да се преодолее всякаква конкуренция на пазара на мраморно говеждо месо. Японците държат качеството на месото да бъде непроменено – точно толкова високо, колкото е в Япония. В противен случай репутацията на отрасъла ще бъде накърнена.

В Страната на изгряващото слънце се отнасят придирчиво към износа на генетичен материал. Подобна е политиката и към някои уникални сортове горски плодове и други растения.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!