Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Кога да се сеят семената за отглеждане на разсад за полско производство на домати?

Разсад домати За ранното полско производство на домати се сее в началото на февруари в топъл парник или в друго топло култивационно съоръжение. За 1 м2 са необходими 3 гр. семена, за да се произведе разсад домати за 100 м2. Когато образуват втори същински лист („кръстосат"), доматите се пикират в полутопъл парник на разстояние 10x10 или 12х12 см направо в почвата или в пластмасови кофички, напълнени с торово-почвена смеска. За 100 м2 се предвиждат 400-500 растения. Пикирането на доматите трябва да приключи до 15-и - 20-и март.

За средно ранно полско производство се засява около средата на март в полутопъл парник или към края на март - в студен парник, студена леха, покрита с полиетиленово платно, или в неотопляема полиетиленова оранжерия. За отглеждане на разсад домати за 100 м2 са необходими 3-4 гр. семена - 1 м2 се засява с около 2 гр. Разсадът не се пикира. Ако се цели обаче ускоряване и на този вид производство на домати, засява се към края на февруари - началото на март и се предвижда пикиране на разстояния 6х6, 8х8 или 10х10 см.

За късно полско производство на домати трябва да се сее около 20-и -25-и май на открита леха. На 1 м2 се сеят не повече от 2 гр. семена. Разсадът не се пикира.

Засетите семена се покриват „тънко" с около 2 см парникова почва или разложен и добре пресят оборски тор. След това почвата се притъпква леко и равномерно с дъска.

{youtube}zwGbq45OyXk{/youtube}

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!