Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Сорт домати Бела

доматиБела e сорт домати, подходящ както за производство на консерви, така в за прясна консумация. Той е средно ран до ран, много родовит, е оригинален детерминантен храст, добре облистен и устойчив на тютюнева мозайка, фузариум и вертицилиум. Плодовете му са овални, продълговати, с гладка интензивночервена повърхност, без зелен пръстен, двукамерни, твърди, непукливи, със средно тегло 50-55 г.

Биологичната им стойност е висока кухо вещество (5,5-5,8). Имат много добра съхраняемост на корен и се прибират на една-две беритби. Консервите са с високи вкусови и химикотехнологични показатели. След стерилизацията плодовете остават цели, с добър външен вид.

Сортът Бела отговаря на съвременните изисквания на промишленото и домашното консервиране. Културата се отглежда с разсад и без разсад по съвременните технологии, на двуредови ленти, при схема 120 + 40 (20-25) см. При правилно проведени агротехнически и растителнозащитни мероприятия се получават 5-6 т качествена продукция.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!